Portrætkursus – intensivt

Periode: 14.11.20 til 22.11.20.

Tidspunkt: Lørdage og søndage fra kl. 10.30-15.00.

Antal mødegange: 4.

Underviser: Nille Vermehren.

Intensivt portrætkursus hvor du vil lære historiske teknikker for opbygningen af et realistisk portrætmaleri. Vi arbejder med teknikker som imprimatura og undermaleri, hvor man opbygger motivet i en monokrom farvetone, ofte Umbra. Du vil lære forskellige teknikker til at lære at se og gengive figurens proportioner korrekt. Endvidere vil du lære at blande hudtoner, der virker naturlige og levende.

Portrætmaleri – Vinter

Periode: 21.1.21-1.4.21.

Tidspunkt: Torsdage fra kl 18.30-21.00.

Antal Mødegange: 10.

Pris: 1950 kr.

Underviser: Nille Vermehren

Portrætkursus hvor du vil lære historiske teknikker for opbygningen af et realistisk portrætmaleri. Vi arbejder med teknikker som imprimatura og undermaleri, hvor man opbygger motivet i en monokrom farvetone, ofte Umbra. Du vil lære forskellige teknikker til at lære at se og gengive figurens proportioner korrekt.

Der bliver undervist i forskellige klassiske farvepaletter for portrætmaleriet, og vi ser på nogle af de store portrætmaleres personlige teknikker, såsom Rembrandt, Vermeer og Zorn. Målet er at deltagerne skal lære at male portrætter, der er både vellignende og levende i deres udtryk.

Der bliver undervist i forskellige klassiske farvepaletter for portrætmaleriet, og vi ser på nogle af de store portrætmaleres personlige teknikker, såsom Rembrandt, Vermeer og Zorn. Målet er at deltagerne skal lære at male portrætter, der er både vellignende og levende i deres udtryk.

Både begyndere og øvede portrætmalere er velkomne. Der vil være både holdundervisning og individuel vejledning.

Akvarelkursus for begyndere

Dato: 6.2.21-20.3.21.

Tidspunkt: Lørdage i ulige uger. Kl. 11.00-15.00.

Antal mødegange: 4.

Underviser: Birgitta Glode.

Velkommen til et spændende kursus hvor temaet er natur og landskaber. Der bliver lagt vægt på en legende og eksperimenterende tilgang til akvarel, og vi starter med enkle og nemme øvelser. Dernæst vil vi undersøge, hvordan de forskellige farvepigmenter bevæger sig og arbejder på papiret, og hvordan de forvandles i tørringsprocessen og skaber overraskende og smukke resultater. Med forskellige maleteknikker og forsøg kan vi skabe stemningsfulde og personlige udtryk. Derudover kommer vi ind på simpel billedopbygning og komposition.

Undervisningen vil bestå af indledende demonstrationer, øvelser, individuel vejledning og fælles gennemgang.

Materialeliste udsendes før kursusstart.

Akvarelkursus for øvede

Dato: 30.1.21-31.1.21.

Tidspunkt: Lørdag og søndag. Kl. 11.00-15.00.

Antal mødegange: 2.

Underviser: Birgitta Glode.

Er du allerede øvet i akvarel og eksperimenterende akvarelteknikker? Så vil du kunne bruge dette kursus til at komme videre og supplere med nye teknikker eller fordybe dig i teknikker, du allerede kender. Vi undersøger, hvordan de forskellige farvepigmenter bevæger sig og arbejder på papiret. Hvordan de forvandles i tørringsprocessen og skaber overraskende og smukke resultater. Vi arbejder med det abstrakte landskab ud fra valgte grundmotiver, som vi gradvist forenkler og bygger op på nye måder. Med forskellige maleteknikker og forsøg kan vi skabe spændende stemninger og personlige udtryk. Undervisningen består af indledende demonstrationer, øvelser, individuel vejledning og fælles gennemgang.

Klassisk tegning

Periode: 26.1.21-23.3.21.

Tidspunkt: Tirsdage fra kl 18.30-21.00.

Antal Mødegange: 8.

Underviser: Nille Vermehren.

Tegnekursus hvor du vil lære at se og gengive figures proportioner med nøjagtighed. Gennem arbejdet med skygger og lys vil du lære, hvordan du formgiver og får dybde og liv i din tegning. Vi starter ud med Charles Bargues klassiske tegneøvelser. Derefter tegner vi efter gipsfigurer i atelieret.

Maleriets farver

Periode: 20.3.21- 21.3.21.

Tidspunkt: Lørdag og søndag fra kl 15.30-19.00.

Antal mødegange: 2.

Underviser: Nille Vermehren.

Intensivt kursus med særlig fokus på at lære at arbejde med farver. Du vil lære at arbejde med farver med fokus på farvernes kvaliteter, såsom valør, intensitet og temperatur. Vi arbejder med enkle motiver og en begrænset palet af farver for at lære, hvordan man blander farver og samspiller dem for at skabe lys, udtryk eller stemning i et motiv.

Målet med kurset er at give deltagerne en grundlæggende forståelse for maleriets virkemidler som en vej hen til at udvikle en personlig udtryksform.

Malekunstens materialer

Periode: 25-26 juli 2020.

Tidspunkt: 10.00 til 15.00.

Underviser: Nille Vermehren.

Sted: Vendersgade 5, 1363 København K