GIPSSTØBNING

Gips er et spændende materiale for dig med lyst til kreative udfordringer og i workshoppen får du en grundig introduktion.

Du lærer om materialets egenskaber og om grundlæggende støbeteknikker, så du efterfølgende kan fortsætte på egen hånd. Vi lærer at blande gipsen korrekt og eksperimenterer med forskellige måder at indfarve og bemale gips på, støbninger i forskellige typer forme og hvordan man opbygger små figurer i gips.

Workshoppen giver dig en forståelse for gipsens mange muligheder og ruster dig til på egen hånd at støbe og konstruere relieffer, aftryk og små skulpturer. Underviseren tager forme med som du gerne må bruge, eller du kan også kreere dine egne af lamineret pap. På kurset laver hver enkelt kursist et lille gipsrelief med aftryk, hvorpå man indstøber et ophæng, således man kan hænge det op på væggen efterfølgende. 

Medbring: små ting med interessante overflader, til at lave mønstre og struktur på relief (fx. Nøgler, skruer, blade etc.). 

Medbring gerne engangsforme som f.eks. mælkekartoner, nylonstrømper, plastflasker, silikoneforme, isbøtter, takeaway plast forme mm., som vi kan støbe i.

Bemærkninger: Medbring selv frokost. Kaffe og te inkluderet.

Vi starter nye hold til vinter, men har p.t ikke nogen fastlagte datoer.

Om underviser Ida Retz Wessberg:

Uddannet billedhugger med en Master i Fine Art fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2018. Bachelor fra Det Jyske Kunstakademi i Århus. 

Ida Retz Wessberg arbejder primært med skulptur og ofte med stedsspecifikke værker. Senest har hun lavet en vandkunst i glaseret stentøj, specielt til en kunsthal, hvor værket var tilkoblet den lokale kilde. Hun benytter sig af forskellige typer materialer som gips, jesmonite, bronze, marmor og keramik, såvel som bobleplast og isomalt-sukker.

Ida Retz Wessberg har udstillet både i ind-og udland på steder som for eksempel Kunsthal Charlottenborg, Overgaden Institut for Samtidskunst, Museet for Samtidskunst og CCA Andratx (ES).

Ida Retz Wessberg har været fast tilknyttet underviser på Billedskolen for Voksne på Louisiana Museum for Moderne Kunst, og hun har været Huskunstner på Glyptoteket og lavet en eksperimenterende støbeworkshop til efteruddannelse af scenografer på Den Danske Scenekunstskole.

Du kan læse mere og se eksempler på kunstnerens værker på: www.idaretz.com