MALERI

TEKNIKKER & BILLEDSPROG

Du vil i workshoppen lære at genkende, analysere, anvende – og eksperimentere med – en grundlæggende del af maleriets teknikker. Et billede består af flader i forskellige valører, farver og tekstur. Det er i samspillet og dynamikken mellem billedets flader, at det spændende maleri opstår. Gennem enkle øvelser vil du lære, hvordan du skaber og manipulerer med dit billedes motiv og udtryk ved at eksperimentere med dit billedes flader, valører og farver.

Maleriet virker på to niveauer, på den ene side har vi motivet, en figur eller rum med dybde og perspektiv. På den anden side har vi materialet, en overflade vi har manipuleret med vores maling og pensler. Det er i arbejdet med malingen, penslerne og andre materialer, at kunstneren finder sin egen personlige signatur og stil, i langt højere grad end det er i motivvalget. Du vil blive opfordret og opmuntret til at eksperimentere med arbejdet med dine materialer ved at arbejde med forskellige teknikker, som impasto, lasur, tør maling, vådt i vådt, imprimatura, udvisket maling, lange bløde penselstrøg og hurtige energiske. At turde eksperimentere og udfordre sig selv er helt fundamentalt i det kunstneriske arbejde. De vellykkede eksperimenter tager vi med os og udvikler os igennem, af de mislykkede lærer vi, hvad der ikke fungerer for os. Begge dele er vigtige i den proces det er at finde sit eget billedsprog. Vi ser på andre kunstneres værker, både de gamle mestres og samtidiges, og ser på, hvad vi kan lære af dem.

Du har efterfølgende mulighed for at deltage på et ugentlig fortsætterhold. På fortsætterholdet forfølger du egne kunstneriske visioner under vejleding af underviseren og sparring med de andre elever.

INFO

Dato: 13.1.-17.2.22. Tidspunkt: Torsdage fra kl. 17.45.-20.00. Antal mødegange: 6. Pris 1400 kr. Underviser: Nille Vermehren.

Nille Vermehren underviser i workshoppen. Nille Vermehren har studeret moderne billedkunst på Chelsea College of Arts i London og har desuden en BA i Filosofi. Hun har i egen praksis mange års erfaring med at arbejde med klassisk tegning og maleri og med undervisning. Du kan se eksempler på underviserens eget arbejde og undervisningspraksis på nillevermehren.com