MALERI

TEKNIKKER & BILLEDSPROG

Intensiv workshop hvor du vil lære at genkende, analysere, anvende – og eksperimentere med – en grundlæggende del af maleriets teknikker. Et billede består af flader i forskellige valører, farver og tekstur. Det er i samspillet og dynamikken mellem billedets flader, at det spændende maleri opstår. Gennem enkle øvelser vil du lære, hvordan du skaber og manipulerer med dit billedes motiv og udtryk ved at eksperimentere med dit billedes flader, valører og farver.

FARVELÆRE

At arbejde kunstnerisk med farver er meget mere end at kunne blande grønne og orange farver, da vores øjne kan skelne mellem tusindvis af farvenuancer. Du får en grundig indføring i farvernes virkemidler og lærer at blande farver og sætte dem sammen for at skabe en ønsket stemning, lys eller udtryk i dine billeder.

KOMPOSITION

Et billede består af flader i forskellige lys/mørke toner. Du vil lære at se dit motiv som flader og at eksperimentere med dit motivs flader for at skabe dybde, dramatik og stemning i dit billede. Ved at arbejde med forskellige teknikker i billedets forskellige flader skabes der også dynamik i billedet. Vi afprøver forskellige maleteknikker som impasto, undermaleri, vådt i vådt og lasur.

EKSPERIMENTERING

Maleriet virker på to niveauer, på den ene side har vi motivet, en figur eller rum med dybde og perspektiv. På den anden side har vi materialet, en overflade vi har manipuleret med vores maling og pensler. Det er i arbejdet med malingen, penslerne og andre materialer, at kunstneren finder sin egen personlige signatur og stil, i langt højere grad end det er i motivvalget. At turde eksperimentere og udfordre sig selv er helt fundamentalt i det kunstneriske arbejde. De vellykkede eksperimenter tager vi med os og udvikler os igennem, af de mislykkede lærer vi, hvad der ikke fungerer for os. Begge dele er vigtige i den proces det er at finde sit eget billedsprog.

Du har efterfølgende mulighed for at deltage på et ugentlig fortsætterhold. På fortsætterholdet forfølger du egne kunstneriske visioner under vejleding af underviseren og sparring med de andre elever.

INFO

Datoer for nyt hold vil blive opdateret snarest.

Nille Vermehren underviser i workshoppen. Nille Vermehren har studeret moderne billedkunst på Chelsea College of Arts i London og har desuden en BA i Filosofi. Hun har i egen praksis mange års erfaring med at arbejde med klassisk tegning og maleri og med undervisning. Du kan se eksempler på underviserens eget arbejde og undervisningspraksis på nillevermehren.com