PORTRÆTMALERI

Portræt malekursus workshop med fokus på farvelære, komposition og proportioner. For både begyndere og øvede

EFTERÅR WORKSHOP

Intensiv portræt workshop over 4 dage. Du vil lære forskellige klassiske teknikker for det realistiske portrætmaleri. Vi starter med grisaille undermaleri, hvor man bygger motivet op i en monokrom farvetone i lys og skyggetoner. Du vil lære en teknik, hvor man “blokker ind” figuren med fokus på præcision i propositioner, bevægelse og billedkomposition. Derefter vil du have farvelære, hvor du vil lære, hvordan du blander en levende og udtryksfuld farvepalet til portrætmaleriet. De første to dage arbejder vi med forskellige øvelser, de to sidste har vi til at sidde for os model i atelieret.

Alle er velkomne, både begyndere og meget øvede. Vi arbejder i et lille hold, så der er plads til individuel vejledning.

Du modtager en materialeliste inden start.

INFO

Dato: 23.9-24.9; 30.9-1.10.23. Tidspunkt: Lørdage & søndage fra kl 10.30-15.00. Antal mødegange: 4. Pris: 2700 kr. Underviser: Nille Vermehren.

EFTERÅR 2023

Lær at male vellignende og udtryksfulde portrætter. Du vil lære om proportioner, og teknikker til hvordan man enkelt kan “modellere” figuren frem ved at “blokke ind”. Du vil lære om billedkomposition og grisaille undermaleri, hvor man starter med at bygge motivet op i en monokrom farvetone. Vi har farvelære og lærer om, hvordan man får hudtoner til at virke lysende og levende.

Vi starter med forskellige øvelser i komposition, proportioner og farvelære. Du vil lære at starte dit maleri op ved at forenkle motivet i store flader af lys og skygge. Gradvis arbejdes flere detaljer frem, indtil du opnår den lighed og kunstneriske udtryk, du søger. Vi ser på de store portrætmalere gennem tiden, fra Rembrandt til Singer Sargent og ser på, hvad vi kan lære af deres teknikker. Vi slutter forløbet af med at male efter levende model i atelieret.

Både begyndere og meget øvede er velkomne. Vi arbejder i et lille hold, så der er tid og plads til individuel vejledning.

Vi maler med oliefarver. Du modtager en materialeliste inden kursusstart. Både begyndere og øvede er velkomne

INFO

Dato: 7.9.-7.12.23. Tidspunkt: Torsdage fra kl 11.00-14.30. Antal mødegange: 12. Pris: 3500 kr. Underviser: Nille Vermehren.

Dato: 7.9.-8.12.23. Tidspunkt: Torsdage fra kl 17.15-20.00. Antal mødegange: 12. Pris: 3100 kr. Underviser: Nille Vermehren.

Nille Vermehren underviser i workshoppen. Nille Vermehren har studeret moderne billedkunst på Chelsea College of Arts i London og har desuden en BA i Filosofi. Hun har mange års erfaring med at arbejde med klassisk tegning og maleri og med undervisning. Du kan se eksempler på underviserens eget arbejde og undervisningspraksis på nillevermehren.com