PORTRÆTMALERI

SOMMER WORKSHOP 2024

2800 kr

Dato: 24.-28.6.24. Tidspunkt: Mandag til fredag fra kl 10.30-15.00. Antal mødegange: 5. Underviser: Nille Vermehren.

Deltag i denne ugelange sommerworkshop i portrætmaleri og lær forskellige klassiske teknikker. Gennem en uges træning vil du lære, hvordan du starter dit portrætmaleri op ved at “blokke ind” figuren. Vi træner at se et motiv som flader i lys og skygge og træner nøjagtighed i gengivelse. Vi træner også penselteknikker, og hvordan man skaber hårde og bløde overgange mellem motivets flader. Vi starter med at arbejde med det grå grisaille undermaleri. Derefter vil vi arbejde med en begrænset farvepalette, hvor du vil lære at se farvernes egenskaber som toner i forskellig valør, temperatur og intensitet. Vi træner at se farverelationer for at lære at se, hvordan farver påvirker hinanden, og hvordan vi med farver kan skabe virkninger af lys. De første dage arbejder vi med forskellige øvelser, og vi slutter ugen af med at male efter levende model i atelieret.

Både begyndere og meget øvede er velkomne. Vi arbejder i et lille hold, så der er tid og plads til individuel vejledning.

Vi maler med oliefarver. Du modtager en materialeliste inden start.

GRISAILLE

1300 kr

Dato: 4.5.-5.5.24. Tidspunkt: Lørdag fra kl. 16.00-20.00, søndag fra kl. 10.30.15.00. Antal mødegange: 2. Underviser: Nille Vermehren.

1 plads tilbage.

Intensiv portræt workshop over 2 dage. Du vil lære forskellige klassiske teknikker for det realistiske portrætmaleri. Den første lørdag arbejder vi med grisaille undermaleri, hvor man bygger motivet op i gråtoner. Grisaille bruges ofte i det klassiske, realistiske maleri, hvor fokus især er på nøjagtighed og præcision. Du vil lære en teknik, hvor man “blokker ind” figuren med fokus på præcision i proportioner, bevægelse og billedkomposition. Vi træner også penselteknikker og lærer, hvordan man skaber tekstur og hårde og bløde overgange mellem billedets flader. Søndag har vi farvelære, hvor du vil lære, hvordan du blander en farvepalette til portrætmaleriet, der får dine hudtoner til at lyse og virke levende. Vi maler nu videre ovenpå det tørre grisaile maleri fra forrige lørdag.

Alle er velkomne, både begyndere og meget øvede. Vi arbejder i et lille hold, så der er plads til individuel vejledning.

Vi arbejder med oliefarver enten traditionelle eller vandfortyndbare. Du modtager en materialeliste inden start.

Om Instruktøren

Nille Vermehren underviser i workshoppen. Nille Vermehren har studeret moderne billedkunst på Chelsea College of Arts i London og har desuden en BA i Filosofi. Hun har mange års erfaring med at arbejde med klassisk tegning og maleri og med undervisning. Du kan se eksempler på underviserens eget arbejde og undervisningspraksis på:

nillevermehren.com