PORTRÆTMALERI

VINTER 2023

Et længere forløb hvor vi har mulighed for at træne og gå i dybden med portrætmaleriets forskellige teknikker. Vi øver, hvordan vi gennem arbejdet med lys og skygge i motivet får figurens proportioner rigtige og samtidig skaber et interessant kunstnerisk udtryk. Vi arbejder med hudtonepaletter og lærer, hvordan vi får liv og lys i både lyset og skyggernes toner.

Samtidig vil vi afprøve forskellige maletekniske udtryksmuligheder som f.eks det ekspressive impasto maleri, alla prima og det mere klassiske , hvor man arbejder med mere tynde laserende lag maling. Da det at lære at male portrætter ikke blot handler at få placeret mund, næse og øjne korrekt, men lige så vigtigt (eller endnu vigtigere) er det at finde sin egen personlige udtryksform.

Vi arbejder med forskellige øvelser og har også levende model i studiet. Alle er velkomne både begyndere og meget øvede. Vi er et lille hold, så der er plads til individuel vejledning på alle niveauer.

Formiddagsholdet er fyldt. Der er stadig pladser på eftermiddagsholdet.

INFO

Dato: 12.1.-23.3.23. Tidspunkt: Torsdage fra kl 11.00-14.30. Antal mødegange: 10. Pris: 3400 kr. Underviser: Nille Vermehren.

INFO

Dato: 12.1.-23.3.23. Tidspunkt: Torsdage fra kl 15.45.-19.15. Antal mødegange: 10. Pris: 3400 kr. Underviser: Nille Vermehren.

BEMÆRK: Der er ikke undervisning i vinterferien.

ALLA PRIMA

Weekend workshop hvor du vil lære nogle af teknikkerne for alla prima portrætmaleriet. I alla prima maleriet arbejder man lag på lag i våd maling. Man tilstræber altså at færdigegøre maleriet på en gang, mens maling stadig er våd. Teknikken giver tit et frisk, levende udtryk, hvor de enkelte penselstrøg får lov at stå frem.

Den første dag har vi forskellige øvelser i, hvordan man opbygger motivet og lærer at få de rigtige proportioner frem. Vi lærer at blande naturlige hudtone paletter. Anden dag maler vi efter levende model i studiet.

Vi maler med oliefarver. Du modtager en materialeliste inden kursusstart. Både begyndere og øvede er velkomne

INFO

Dato: 1.-2.4.23. Tidspunkt: Lørdag & søndag fra kl 11.00-16.00. Antal mødegange: 2. Pris: 1400 kr. Underviser: Nille Vermehren.

Nille Vermehren underviser i workshoppen. Nille Vermehren har studeret moderne billedkunst på Chelsea College of Arts i London og har desuden en BA i Filosofi. Hun har mange års erfaring med at arbejde med klassisk tegning og maleri og med undervisning. Du kan se eksempler på underviserens eget arbejde og undervisningspraksis på nillevermehren.com