REALISME WORKSHOP

Realismen i billedkunst er kommet tilbage. På denne workshop vil du blive introduceret til nogle grundlæggende teknikker som bruges i det realistiske maleri, hvad enten du maler – eller har lyst til at male – landskaber, stilleben eller måske portrætter.

Vi har øvelse i grisaille, en undermaleri teknik, hvor man maler sit motiv op i gråtoner. Teknikken har den fordel, at kunstneren kan få sin komposition på plads og har god tid til at arbejde med proportioner og lighed uden samtidig at skulle træffe sine farvevalg. Lys og skyggetoner skaber illusion af 3D og giver billedets komposition.

Du vil også lære forskellige teknikker for at arbejde med penselstrøg og malingen for at skabe tekstur og arbejde med hårde og bløde overgange mellem tonerne, hvilket er en af de vigtigeste teknikker at mestre i det realistiske maleri.

Derefter vil du lære at arbejde med en begrænset farvepalet og lære om farverelationer, temperatur, intensitet og valører.

Vi arbejder med master copies, da den bedste måde at lære mestrenes teknikker er ved at studere dem selv. Vi ser på kunstenere fra både den klassiske realisme og den impressionistiske realisme. Hensigten med workshoppen er, at du efterfølgende vil have indsigt til at kunne genkende andre kunstneres teknikker og selv ved øvelse lære at mestre dem. Så du ikke bare maler himlen blå, men lærer at male himlen lysende og luftig.

Vi arbejder med oliefarver, enten traditionelle eller vandfortyndbare.

INFO

Dato: 25.-26.11.23. Tidspunkt: Lørdag fra kl 15.30.-19.00. Søndag fra kl 11.00.-16.00. Antal mødegange: 2. Pris: 1300 kr. Underviser: Nille vermehren.

Dato: 13.9.-8.12.23. Tidspunkt: Onsdage fra kl 11.00.-16.00. Antal mødegange: 11. Pris: 2900 kr. Underviser: Nille vermehren.