FIGURATIVT MALERI – 2 UGERS INTENSIV WORKSHOP

I løbet af denne 2 ugers workshop vil du blive trænet i figurativt maleri og tegning med vægt på portrætmaleriet. Vi arbejder med både klassiske og impressionistiske teknikker og ser på, hvordan forskellige kunstnere gennem tiden og i vores tid har udviklet personlige udtryksformer gennem forskellige teknikker. Målet med workshoppen er, at du vil blive trænet i at se, arbejde med og genkende det figurative maleries teknikker for derigennem at kunne udvikle dig selv som kunstner.

Den 1. uge arbejder vi med klassiske tegneøvelser, hvor du vil lære at måle og se proportioner med præcision. I tegningen har vi vægt på bevægelse og lærer at se former som lys og skygge toner for at få en 3-dimensionel virkning og en spændende billedkomposition. Vi tegner både efter skulpturer og har model i atelieret. Dernæst begynder vi at arbejde med oliefarver. Vi starter med at arbejde med det monokrome undermaleri, der også kendes som maleriets tegning. Den viden og erfaring om lys/skygge, former og bevægelse, vi har fået gennem vores tegneøvelser, bruger vi nu i undermaleriet. Samtidig lærer vi forskellige teknikker for anvendelse af oliefarver, som impasto, alle prima og lasur.

Den 2. uge begynder vi så at arbejde med farver og udvikler en farvepalet, der får det lys og stemning frem i maleriet, som vi ønsker. Du vil blive trænet i at se farvers valører, intensitet og temperatur og deres relation til hinanden i et motiv. Farver forandrer sig alt efter lyspåvirkning og de andre farver, vi oplever dem sammen med. Vi arbejder med en begrænset farvepalet for nemmere at få kontrol over vores farver og forstå deres indbyrdes påvirkning. Vi arbejder med master copies. Gennem små studier af nogle af de store mestres værker får vi en endnu større forståelse af, hvordan de har brugt og forstået farverelationer og valører til at skabe deres motiver. De sidste 2 dage maler vi efter model i atelieret.

Du skal selv medbringe dine egne materialer. Betaling til model er inkluderet. Inden start vil du modtage en materialeliste på mail.

Både begyndere og øvede er velkomne. Du vil blive vejledt på dit niveau.

INFO

Datoer: 16-27.10.2023. Tidspunkt: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag & fredag fra kl. 10.00-16.00. Frokost fra kl. 12.00-12.45. Antal mødegange: 10. Pris: 4200 kr. Underviser: Nille Vermehren.

Nille Vermehren underviser i workshoppen. Nille Vermehren har studeret moderne billedkunst på Chelsea College of Arts i London og har desuden en BA i Filosofi. Hun har mange års erfaring med at arbejde med klassisk tegning og maleri og med undervisning. Du kan se eksempler på underviserens eget arbejde og undervisningspraksis på nillevermehren.com